-8%
نارمشک 90 گرمی
120,000 تومان قیمت اصلی 120,000 تومان بود.110,000 تومانقیمت فعلی 110,000 تومان است.
دسته: گیاهان دارویی
نارمشک چیست و چه خواصی دارد؟ در چه صنعت ها و حوزه هایی استفاده می شود؟ فواید و مضرات آن چیست؟در این مقاله قصد داریم به جواب این سوالات بپردازیم. همچنین با شکل و ساختار عمومی درخت این گیاه آشنا می شویم. :)
نارمشک چیست ؟
نارمشک شکوفه گیاهی است با هارمونیک رنگ های سرخ و زرد که از نخود بزرگتر و در ظاهر به انار کوچکی شباهت دارد. گل نشکفته این گیاه، خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد و در خراسان به وفور یافت می شود. درخت این گیاه خوشبو، به اندازه درخت انار و چتری شکل است. این درختچه از خانواده Guttiferae می باشد و دارای چوبی بسیار سخت و در عین حال خوشبو است.
به دلیل همین سختی چوب، چون چوب این گیاه، خوب صیقل میخورد، در نجاری زینتی کاربرد دارد. این درخت کوچک، بومی شبه قاره هند می باشد و تا شبه جزیره مالایا در تایلند انتشار دارد و در جزیره جاوه اندونزی نیز کاشت می شود. بوی غنچه ها و چوب آن به بوی گیاه انیسون شبیه می باشد.
نارمشک در منابع مختلف
این گیاه ارزشمند در منابع مختلف و کتب حکیمان زیادی آمده است که به چند مورد از آن ها میپردازیم:
کتاب بحر الجواهر از هروی
به گفته اسحاق بن عمران که در کتاب بحر الجواهر آمده است: نارمشک یا همان مشک انار، انار کوچکی است متمایل به سپیدی، سرخی و زردی که در وسط آن نوارهایی است که رنگ آن نیز مانند خود این گیاه است. طعم این گیاه گس و بویش خوش می باشد. در خراسان کشت می شود و به بقیه شهر ها فرستاده می شود.
کتاب الحاوی از رازی
رازی در کتاب الحاوی می گوید: شکوفه درختی که برای رقیق کردن و لطیف کردن اخلاط مناسب است نارمشک نام دارد.
کتاب قانون از ابو علی سینا
ابن سینا نیز در مورد این گیاه ارزشمند صحبت های رازی را می گوید. همچنین گفته است که برای کبد و معده بسیار مفید می باشد. نارمشک معنای فارسی مسک الرمان است و آن را نارغيت نيز نامیده اند. در کتاب قانون ابوعلی سینا با نام سوربار آورده شده است. همچنین آن را به زبان هندى ناكيسر می خوانند و این گیاه را در خراسان گل داده می گویند.
نارمشک در طب سنتی
در طب سنتی این گیاه به نام های ناگ کراز و مشک انار نامیده می شود. تعدادی از صاحب نظران نارمشک و نارقيصر را يكی دانسته اند، در صورتی که این صحبت آن ها صحیح نیست و سندی ندارد به این دلیل كه در ترکیب های دارویی، نسخه ها و کتاب ها قدیمی مانند سفوف ارسطو، هم نارمشک و هم نارقیصر نام برده شده است. در ضمن برخی دیگر فاوانیا و عود الصلیب و نارمشک را یکی میدانند که این مورد هم صحیح نمی باشد.
عطری به نام نارمشک
نارمشک گیاهی معطر و خوشبو است. از این گیاه معطر در صنعت عطرسازی به وفور استفاده می شود. در عربی این نوع عطر را با نام مسک الرمان می شناسند واستفاده می کنند.
مزاج یا طبع نارمشک
به گفته طبیبان و پزشکان، مزاج یا طبع این گیاه در اول گرم و سپس خشک است اما بعضى حکما در درجه دوم گرم و خشک دانسته اند و ابو علی سینا در درجه سوم گرم و خشک برشمرده است.
فواید و مضرات نارمشک
می دانیم که هر محصولی با تمام فوایدش، ضرر هایی هم دارد. هر چند گیاهان مخصوصا گیاهان دارویی ، ضرر عمومی ندارد اما در مواردی منع و خودداری هایی وجود دارد. همچنین زیاده روی در مصرف هر چیزی به بدن ما آسیب می رساند. پس در مصرف و خرید گیاهان دارویی ، زیاده روی نکنید.
فواید و خاصیت های نارمشک
این محصول لطیف کننده و رقیق کننده اخلاط است و لزوجت را پاک می کند. از تحليل رفتن ارواح اعضاء داخلی سر، سینه، ریه ها، معده، کبد و طحال جلوگیری می کند. مشک انار برای ماليخوليا و وسواس و تقويت قلب و کبد و معده و روده های سرد که دارای مزاج سردی می باشند، بسیار مفید است. همچنین قطع کننده و جلودار بالا رفتن بخار های معده به مغز می باشد.
همچنین نارمشک برای بند آوردن خون دماغ و اسهال بسیار کارساز است. این گیاه را با ادويه ی مفرح مخلوط می کنند و در ترکیب بسیاری از دارو ها و معجون ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای خشک کردن و التیام زخم ها و برطرف کردن عرق مفید است. بعلاوه اگر با زنجبیل باشد، به عنوان معرق استفاده می شود.
برای درمان پوست های تحریک شده و تاول زده مفید است و درد روماتیسم را تسکین می دهد. از برگ های له شده درخت و گرده گل گیاه در موارد گزش مار و عقرب، صنعت آرایشی و روغن های مالیدنی استفاده می شود. بهترين نوع این محصول نوع تازه و خوشبوى آن است كه رنگ آن ما بين سفيد و زرد و با طعم گس است.
دیگر فواید نارمشک
- تقویت کننده معده و روده ها
- تسکین دهنده سرفههای ناشی از سردی
- تسکین دهنده خس خس سینه
- درمان مالیخولیا و وسواس
- بند آورنده خون ریزی بینی
- بنده آورنده خون ریزی جراحت ها
- رقیق کننده اخلاط
- لطیف کننده اخلاط
- تقویت کننده کبد
- بند آورنده اسهال
مضرات نارمشک
پیش از این گفتیم که این گیاه بسیار گرم و خشک می باشد؛ پس برای گرم مزاج ها بسیار مضر است. همچنین ماسک کردن آن به مثانه ضرر می رساند و ایجاد کننده زردى چهره است. در ضمن این گیاه برای کیسه صفرا مناسب نیست. مصلح این محصول روغن بادام و كاسنی است. مقادار شربت یا دوز مصرفی این گیاه فوق العاده از دو درم تا دو مثقال است.
خرید نارمشک
انواع گیاهان دارویی را میتوان از سایت های معتبر عطاری یا عطاری آنلاین به صورت حضوری خرید. هنگام خرید نارمشک به نکات گفته شده در مورد آن در این مقاله توجه نمایید. شما میتوانید این محصول را از عطاری آنلاین مجتبی محقق با قیمت و کیفیت مناسب دریافت نمایید.
1 دیدگاه برای نارمشک 90 گرمی
دیدگاه خود را بنویسید لغو پاسخ
پیک مخصوص شهر اصفهان | بین 3 تا 7 روزکاری برای شهرستان ها
نماد اعتماد پرداخت
لینک های مفید
تلفن های تماس
آدرس
اصفهان _ خیابان ولی عصر _ بعد از چهارراه ولی عصر روبروی قرض الحسنه صاحب العصر
ضمانت اصالت کالا
کیفیت محصولات و اجناس ما تضمینی می باشد
پشتیبانی آنلاین
برای پشتیبانی محصولات کلیک کنید.
ارسال به سراسر کشور
ارسال محصولات بین 2 تا 5 روز کاری
بهترین قیمت
بهترین قیمت در فروشگاه های آنلاین
alireza –
کیفیتش عالی بود
خرید نارمشک رو توصیه میکنم👌🏻🙌🏻
mr.manager –
سلام بسیار ممنون